неділю, 19 листопада 2017 р.

Творча лабораторія вчителів історії

13 листопада 2017 року на базі Баштанської гімназії завідувач методичним кабінетом Т. В. Гриненко провела засідання творчої лабораторії вчителів історії та правознавства на тему: «Формування освітньо-методичного ландшафту учителя суспільствознавчих дисциплін».

Засідання проходило у формі «круглого столу», у ході якого учитель історії Плющівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лободовська В. Й. ознайомила присутніх з критичним мисленням та його розвитком як одним з наскрізних завдань навчально-виховного процесу Концепції нової української школи, зупинилася також на тренінговій освіті педагогів у напрямі розвитку критичного мислення.
Педагоги також розглянули питання щодо дифузії інновацій за Робертсом, її місце в системі інноваційного простору з формування освітньо-методичного ландшафту вчителя суспільствознавчих дисциплін (доповідала учитель історії Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 Береза Л.Ю.та новаторських ідей і положень технології партнерства (учитель історії Новоіванівської ЗОШ І-ІІ ст. Осадчий О.В.); вивчили питання щодо STEM-орієнтованого підходу до навчання при викладанні суспільствознавчих дисциплін (учитель історії Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 Максимова М.В.); розглянули інноваційні практики міждисциплінарного та інтегрованого навчання (учитель історії Баштанської гімназії Буцька А.В.) та інноваційні підходи до формування конкурентоспроможної особистості в умовах компетентнісно-зорієнтованої освіти на уроках суспільствознавчих дисциплін (учитель історії Добренської ЗОШ І-ІІІ ст. Бородіна Т.Д.); з методичними науково-практичними площадками щодо створення нового освітнього простору та започаткування в школах сучасних технологій розповіла учитель історії Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 Рясик Л.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар